Gi cellene dine livsviktig olje fra havet.

Visste du at fisk er den eneste matvaren der du ikke behøver å spare på fettet? All sjømat, men spesielt fet fisk som laks, sild, ansjos og sardiner er rike på Omega3 fettsyrer. Hvis ikke cellene dine får nok av dette helsebringende fettet får de problemer - og ubalanser i kroppen oppstår. Det er velkjent at fiskespisere lever lenger. Japanere f.eks. som har verdensrekord i livslengde, spiser tre ganger så mye fisk som amerikanere.

Hva er det?

Den spesielle typen fettsyre som finnes i fiskeolje kalles Omega 3. Dette er betegnelsen på en familie fettsyrer - og noen av de viktigste fra fisk er EPA og DHA. Disse fettstoffene finnes i alle kroppens celler. Men - fordi kroppen selv kun danner begrensede mengder, er det viktig å få i seg Omega 3 fettsyrer via kosten.
Det har lenge vært kjent at EPA og DHA bidrar til at hjertet fungerer normalt, og den gode effekten oppnås ved et inntak av minst 250mg EPA og DHA. Men det er ikke bare hjertet trenger disse fettsyrene. Hjernen og øynene er spesielt avhengig av DHA og den gode effekten oppnås ved inntak av minst 250mg.

Hva med fiskeolje i kapsler?

Det er ikke alle av oss som spiser fet fisk to til tre ganger i uken - som antas å dekke behovet. Derfor kan Omega 3 i kapselform være lurt for å sikre at du får i deg nok.
Efi har i mange år samarbeidet med en av verdens ledende produsenter av Omega 3 fiskeolje som har et avansert anlegg i Brattvåg i Norge. Fabrikken produserer Omega 3 oljer som overgår internasjonale standarder for kvalitet og renhet. Og analyser viser at vi har en av de reneste oljene på markedet. Den høykonsentrerte Omega 3 oljen (newomega) er møysommelig renset og er tilsatt E og D vitamin. Våre kunder setter stor pris på at kapslene er lette å svelge og ikke etterlater smak.

Inspirasjon til denne artikkelen er bl.a. hentet fra bøkene til Jean Carper. Andre kilder er wikipedia.