Seks tips for å få intimbarberingen perfekt

– Det er snart sommerferie og tid for lange, late dager på stranden. Mange ønsker å trimme bikinilinjen før den tid, men ikke glem at huden i dette området er ekstra følsom og fort kan bli irritert og nuppete. Nøkkelen til et perfekt resultat er derfor gode produkter og riktig teknikk

Her har du seks gode tips som gir deg perfekt intimbarbering:

1. Trimme eller fjerne hårveksten?

– Det finnes et hav av hårfjerningsprodukter der ute, men det viktigste er å velge et av høy kvalitet som passer deg og dine behov – uansett om du vil fjerne alt eller bare vil trimme hårveksten, forteller Christina.

Med den geniale trimmeren fra Wilkinson Sword kan du gjøre begge deler. I den ene enden finner du en smart batteridrevet trimmer som er enkel å justere og fjerner uønsket hår effektivt. I den andre enden sitter det et løvtynt barberblad omgitt av et mykgjørende og pleiende serum for en enkel og skånsom barbering.

Wilkinson Sword - Quattro Bikini startpakke

2. Har du normal eller tørr hud?

Har du tørr hud og lett for å flasse, bør du passe på å bruke milde barberprodukter som pleier huden.

Med barberhøvelen Hydro Silk fra EFI trenger du aldri å bekymre deg for tørr, irritert eller nuppete hud. De unike, ovale barberbladene er spesielt designet for kvinner og glir lett over kurver og konturer – og er samtidig enkle å navigere rundt sensitive områder, sier Christina.
Hydro Silk startpakke

3. Unngå sløve barberblader av dårlig kvalitet

Dårlige eller sløve barberblader er en av de vanligste årsakene til irritert og nuppete hud etter intimbarbering. Sørg derfor for å ha utstyret i orden, og husk å bytte barberblad så snart du merker at det begynner å bli sløvt – som oftest etter fem til ti barberinger.

– For at bladene skal holde seg lenger, er det også lurt å rense barberhøvelen både før og etter bruk, samt oppbevare den på et tørt sted – altså ikke i dusjen. Ligger den i dusjen, tar den til seg både såperester og skadelige bakterier som kan overføres til huden og skape irritasjon og utslett, forteller Christina.

4. Begynn med en varm dusj

– Før du starter barberingen, er det lurt å ta seg en varm dusj. På den måten får du åpnet porene og mykgjort området som skal barberes. Et godt tips er også å avslutte med kaldt vann, slik at huden er ren og uten barberingsprodukter når porene lukkes. Kaldt vann hjelper i tillegg porene til å lukke seg raskere, sier Undli.

Basik Shaveglider 200ml unisex

5. Bruk en god barbergel

– Huden nedentil er tynnere enn andre steder og derfor svært sensitiv. Når du skal velge en barbergel, er det derfor viktig å finne en som faktisk er utviklet for underlivet og intimbarbering, forteller Christina.

Basik barbergel er en mild kremgel spesielt utviklet for sensitive områder. Den etterlater huden myk og glatt, og har i tillegg langvarig effekt. Smør et tynt lag på huden og gå over med barberhøvelen. Når du er ferdig, kan du helt enkelt massere resten av geleen inn i huden eller tørke den av med et håndkle.

6. Barber med hårene

– Dette kan ikke gjentas nok ganger: Barber alltid med hårene – ikke mot. Barberer du oppover, risikerer du å få både irritert hud og inngrodde hår. Fordi inngrodd hår oppleves som et fremmedlegeme, forsøker kroppens immunforsvar å kvitte seg med det – og da kan det oppstå betennelse, sier markedsansvarlig i EFI.

Wilkinson Sword - Intuition startpakke

Hva med legger og armhuler?

Basik barbergel passer også perfekt for deg som ønsker silkemyke legger og plettfrie armhuler til sommeren. Ønsker du samme resultat, men har det ofte litt for travelt til å bruke barbergel, er «alt i ett»-barbersystemet Intuition Sensitive Care det perfekte produktet for deg, sier Christina L. Undli.

De løvtynne bladene er nemlig omgitt av en mykgjørende og pleiende gel som er tilsatt både aloe vera, provitamin B5 og vitamin E. Dermed forhindrer du at huden blir tørr og irritert – selv uten bruk av barbergel. Alt du trenger å gjøre er å tilføre vann, avslutter hun.

DERFOR BØR DU ABONNERE PÅ EFI SINE PRODUKTER:
  • Gjennom en smart og fleksibel abonnementsordning leverer EFI barberblader og andre forbruksartikler av høy kvalitet rett hjem i postkassen din.
  • På den måten har du alltid riktig mengde av favorittproduktene dine tilgjengelig og slipper å oppdage at du har gått tom akkurat når du trenger dem.
  • TRYGT OG ENKELT: Du kan når som helst avslutte eller endre ditt abonnement. Det er ingen krav til minstekjøp.
  • EFI garanterer at produktene holder en stabil høy kvalitet, og at du har full returrett i 30 dager uansett grunn.
  • Avhengig av ditt behov kan du når som helst hoppe over en eller flere forsendelser - eller få en ekstra leveranse.
  • EFI har i over 30 år bidratt til et enklere liv for kundene sine.