Trenger du mer ork og energi i en travel hverdag?

Da bør du kanskje prøve ginseng fra Syd Korea. Denne spennende roten med tusenårig tradisjon har mange gode egenskaper og det som oftest fremheves er:

  • Energi
  • Konsentrasjonsevne
  • Immunsystem
  • Vitalitet
  • Fysiske og mentale prestasjoner
  • Anti stress

Koreansk Panax Ginseng

Koreansk ginseng – også kjent som Panax er den mest populære ginseng varianten. Ikke uten grunn: De virksomme stoffene som finnes i ginsengroten heter ginsenosider, og Panax inneholder hele 36 forskjellige. (til sammenligning inneholder f.eks. amerikansk ginseng kun 13). Hvis du har prøvd ginseng før og ikke merket noen virkning kan forklaringen være at innholdet av ginsenosidene har vært for lavt.

Il Hwa

Er en ledende produsent av ginseng i Syd Korea. De benytter kun ginsengrøtter som er 4.5 – 5,5 år gamle, og bruker bare hele røtter i produksjonen (ikke grener og blader). Fremstillingen av Il Hwa extrakt foregår via en patentert prosess som foregår på lav temperatur - nettopp for å bevare de vitale stoffene i ginsengrøttene. Foruten effektive ginsenosider inneholder ekstrakten aminosyrer, B vitaminer og hele 14 spormineraler.

Brukt i tusener av år

Ginseng har vært et populært kosttilskudd (og legeurt) i tusener av år – og er kanskje mest kjent for å ha en oppkvikkende effekt. I gamle tekster kan man lese at ginseng virker på urenergien, lunger og milt, gir næring til vitale kroppsvæsker og at det er et elskovsmiddel. Samt at det bl.a. kan anvendes mot energimangel, svak puls, appetittmangel og fordøyelsesbesvær.

Et anerkjent adaptogen

At en plante eller en urt har en adaptogen effekt betyr at den får kroppen til å tilpasse seg miljøfaktorer og unngå skadevirkninger fra disse. Et adaptogen hjelper altså på en måte kroppen å hjelpe seg selv.

Kan alle bruke ginseng?

Svaret er ja! Ginseng kan brukes av alle og har mange positive egenskaper. Men – det anbefales å ta en pause hvis man er gravid eller ammer. Bruker du medisiner (spesielt blodfortynnende) er det alltid lurt å forhøre seg med legen din før du begynner med kosttilskudd.