Gode barberingstips for menn

Her er tipsene for en god barbering:

Varme hår!

Det er anbefalt å barbere seg etter å ha tatt en varm dusj. Da blir hårene mykere, og enklere å kutte. Har du ikke tid til en dusj, kan du legge et varmt, vått håndkle på ansiktet i ett minutt før barbering.

Gode barberprodukter

Bruk barberskum som inneholder pleiende ingredienser, som aloe vera og E-vitamin. Et fyldig skum hjelper høvelen med å gli lettere, løfter skjeggstråene, og minsker risikoen for kutt. Velg en høvel med skarpe blader.

Korte drag medhårs

Skyll høvelen i varmt vann før du barberer deg. Barber deg med hårene, i korte drag. Da unngår du røde prikker og irritasjon. Barberer du mothårs, kan du få inngrodde hår, og barberkviser. Unngå å presse barberhøvelen hardt mot huden. Når du har barbert bort alt skummet, kjenner du etter med hånden hvor du ikke har barbert godt nok. Det er gjerne kinnskjegget, på hakespissen og under nesen man slurver mest.

Kaldt vann

Skyll ansiktet med kaldt vann for å lukke porene, og tørk deg med et mykt håndkle.Til slutt bør du skylle høvelen i iskaldt vann. Bakterier trives ikke med lave temperaturer.

Fuktighet

Etter barberingen bør du tilføre fuktighet. Barbering sliter på huden, og tørker den ut. Bruk en krem som lindrer og roer huden.

Skar du deg?

Moderne barberblader er konstruert slik at det ikke skal være så lett å skjære seg. Skulle likevel uhellet være ute er et gammelt råd å ha en alunstift tilgjengelig. Den inneholder kaliumaluminiumsulfat som stopper blødningen umiddelbart. Men etter hva vi skjønner har manglende etterspørsel gjort at de ikke lenger er så lette å få tak i.

Kjøp gode barber- og hudpleieprodukter i nettbutikken