Solskinnsvitaminet du trenger året rundt

Høsten er her – dagene blir kortere og nettene lengre – solen begynner å gjemme seg og du kler deg bedre for å holde på varmen. Da kan det være en god ide å vie litt oppmerksomhet til vitamin D - som produseres naturlig i kroppen din når huden utsettes for solstråler.

Mange oppgaver i kroppen

En av de viktigste oppgavene til D-vitamin er å sørge for at kalsium og fosfor tas opp i tarmen for å kunne utvikle sunne tenner og et normalt skjelett. De seneste årene har D-vitamin blitt forsket mer på enn kanskje noe annet vitamin og det har vist seg at dette vitaminet har stor betydning for langt mer enn skjelettet og tennene. D-vitamin bidrar bl.a. til at immunsystemet holdes i form, spiller en viktig rolle i celledelingsprosessene og er viktig for en normal muskelfunksjon.

Viktige kilder til D vitamin

Fordi D-vitamin er så viktig for oss mennesker har naturen tilrettelagt 2 måter å skaffe dette livsnødvendige stoffet på: I tillegg til sollys kan vi også få det via maten. Særlig høye konsentrasjoner finnes i fet fisk. I tillegg kan du få det via kosttilskudd.