text.skipToContent text.skipToNavigation

Antioksidanter

Hva er antioksidanter?

Alt som er i kontakt med oksygen utsettes for en oksidasjonsprosess. Jern ruster, epler blir skrukkete og mat blir harskt. Antioksidanter hemmer denne oksidasjonen. Kroppen bruker oksygen i sin energiforbrenning. Et biprodukt av denne forbrenningen er frie radikaler. Et sterkt oksidativt stoff som kan gi skader på celler, arvestoff og organer. Antioksidanter er kroppens naturlige forsvar mot frie radikaler og det som beskytter kroppens celler fra oksidativt stress.

Antioksidanter i mat

Gode kilder på antioksidanter i mat er bær og grønnsaker, og i enkelte frukter. Sterke fargestoffer kan indikere gode antioksidantkilder slik som røde tomater, rødløk, mais, paprika og blå druer. Blant de mest aktive antioksidantene finner man vitaminene C og E, antocyaniner i blåbær og selen.

Kosttilskudd og antioksidanter

En god antioksidantbeskyttelse er faktisk livsviktig! Om du utsettes for mye stress, forurensing, for mye sol eller sigarettrøyk vil mengden av frie radikaler øke. Heldigvis får man et naturlig tilskudd av antioksidanter gjennom et variert kosthold med rikelig inntak av frukt og grønt. For deg som av forskjellige grunner ikke får kostholdskabalen til å gå opp er kosttilskudd et godt alternativ.

Våre produkter er produsert etter strenge kvalitetskrav og absorberes godt i kroppen.

Det er viktig å ha et allsidig og balansert kosthold og en sunn livsstil.

Les mer
3 Produkter funnet
C plus
C plus

C - vitamin - en viktig antioksidant. Syrenøytrale depottabletter som virker lenge.

BLUE blåbærekstrakt
BLUE blåbærekstrakt
Blåbærekstrakt fra skandinaviske skoger.
Q-Gel
Q-Gel

Prøv patenterte Q-GEL® og merk forskjellen! Oppgradert formulering med B vitaminer.