text.skipToContent text.skipToNavigation

Slik blir du kvitt dårlig ånde

Dårlig ånde er ikke noe du kan merke selv og som selv gode venner finner det vanskelig å gjøre deg oppmerksom på. Men, fra tid til annen har opptil 70% av oss dette problemet og det finnes gode råd og produkter for å bli kvitt det. Det kan være mange årsaker til den dårlige ånden, men den viktigste er bakterier i munnhulen som produserer illeluktende svovelholdige gasser. Disse bakteriene gjemmer seg på steder der det ikke er tilgang på oksygen bl.a. bakerst på tungen og mellom tennene.

Men, fra tid til annen har opptil 70% av oss dette problemet og det finnes gode råd og produkter for å bli kvitt det. Det kan være mange årsaker til den dårlige ånden, men den viktigste er bakterier i munnhulen som produserer illeluktende svovelholdige gasser. Disse bakteriene gjemmer seg på steder der det ikke er tilgang på oksygen bl.a. bakerst på tungen og mellom tennene.

Du kan angripe disse gassproduserende bakteriene på flere måter. Grundig tannpuss og bruk av tanntråd er en selvfølge, og det anbefales å gå til innkjøp av en tungeskrape for å fjerne belegget på tungen. Når du er hos tannlegen er det viktig at tannkjøtt og mellomrom sjekkes grundig og evt. rengjøres med det utstyret han har til rådighet. Svært mange har også god effekt av de velsmakende sinktablettene Zinkoral. Det er dokumentert at sink binder seg til svovel og derfor eliminerer den vonde lukten – og effekten varer i opptil 6 timer*!

Les mer om Zinkoral

*Rølla et al.International Dental Journal 2002:52:23