Wilkinson Sword – 250 år med innovasjon og epokegjørende oppfinnelser

Det startet med sverd og pistoler – Wilkinson Sword – en livskraftig 250 åring med en spennende historie!

Grunnlagt 1772

Wilkinson Sword ble grunnlagt av Henry Nock i 1772. Som navnet tilsier produserte selskapet til å begynne med sverd (noe de fortsatte med helt til frem til 2005). Etter hvert startet selskapet produksjon av både pistoler, bajonetter, hageredskap og til og med motorsykler.

1898

Etter 100 år med sverd og pistolproduksjon lanserte Wilkinson Sword den første av mange barberhøvel innovasjoner: Pall Mall Safety razor.

1962

Wilkinson Sword lanserer dette året det første rustfrie barberbladet. Dette revolusjonerte barbermarkedet da brukerne nå kun trengte et blad i uken og ikke et om dagen.

1971

Systemet T70 - det første sikkerhetsblad som er omsluttet av plast.

1992

Protector lanseres. Verdens første system med et beskyttelsesgitter foran bladene.

1994

Lady Protector – det første barbersystemet for kvinner som beskytter mot sår og kutt.

1996

FX – revolusjonerende system med 2 bøyelige barberblad som formet seg etter ansiktshuden.

2003

Quattro plattformen lanseres med den første 4 blad høvelen.

Utover 2000 tallet kom Intuition – verdens første alt i ett system for kvinner der bladet er omsluttet av såpe og hudpleiemiddel. Quattro Bikini – en innovativ elektrisk kombihøvel med blad i den ene enden og trimmer i den andre. Hydro – system for kvinner og menn med mange avanserte nyvinninger som f.eks. integrert hudpleie.

Efi er stolt av å ha distribuert Wilkinson Swords barbersystem siden 1992 – og vi lar oss fremdeles imponere over både «gamle» og nye barbersystem!