Wilkinson Sword – 250 år med innovasjon og epokegjørende oppfinnelser

Vi på Efi er stolte over å ha vært distributør av Wilkinson Swords barbersystem for både kvinner og menn siden 1992. Barbersystemene er svært godt likt av våre titusenvis av abonnenter og er noen av våre bestselgende produkter.

Idag er Wilkinson Sword kjent over hele verden for sine avanserte barberhøvler og de fleste kjenner til eller har hørt om varemerket.

Men hvordan startet det hele?

Faktum er at det startet med sverd og pistoler for 250 år siden. Wilkinson Sword er en altså en livskraftig bedrift med en spennende historie!

Wilkinson Swords Historie – fra 1772 frem til 2022

Grunnlagt 1772

Det hele startet i London. Wilkinson Sword ble grunnlagt av Henry Nock i 1772. Nock var en anerkjent produsent av innovative våpen. Det var først i 1824 at sverdproduksjonen startet for fullt og det fortsatte helt frem til 2005. Men selskapet er også kjent for å ha produsert både hageredskap og til og med motorsykler.

1898

Etter 100 år med sverd og pistolproduksjon lanserte Wilkinson Sword den første av mange barberhøvel innovasjoner: the Pall Mall Safety razor. En trygg og sikker barbering har vært utgangspunkt for alle barbersystemene – selv denne fra 1898 der man i reklamen kan lese: Det er ingen risiko for kutt i ansiktet med en Wilkinson. Kanskje ikke 100% riktig, men en stø hånd og god teknikk betyr jo også mye.

1961

Wilkinson Sword lanserer dette året det første rustfrie barberbladet. Dette revolusjonerte barbermarkedet da brukerne nå kun trengte et blad i uken og ikke et om dagen.

1971

Systemet T70 – verdens første høvel med «integrert blad» - barberblad som er omsluttet av plast.

1992

Protector lanseres. Verdens første 2 blad system med et beskyttelsesgitter. Utviklet og produsert i Solingen.

1994

Det var ikke før 1994 Wilkinson Sword beveget seg inn i markedet for kvinnelig barbering. Da lanserte de Lady Protector – det første barbersystemet for kvinner som med sitt beskyttelsesgitter over bladene beskytter mot sår og kutt.

1996

FX – et revolusjonerende system med 2 bøyelige barberblad som formet seg etter ansiktshuden. Etterfølgeren Extreme3 med 3 bøyelige blad med samme egenskap er fremdeles populær.

2003

Det revolusjonerende systemet Intuition sensitive care lanseres. Utviklet av kvinner – for kvinner. Endelig kunne kvinner gå rett inn i dusjen og starte barberingen uten å tenke på krem eller gel. Bladene var omgitt av hudpleiemiddel og såpe som skummet i kontakten med vann!

Intuition ble raskt en bestselger blant våre kunder og er det fremdeles!

Quattro plattformen lanseres med den første 4 blad høvelen. Noen år senere kommer Quattro for women og Quattro Titanium der bladene er belagt med titan.

2008

Produkt variasjoner av Quattro lanseres bl.a. Quattro bikini og Quattro Precision. Begge utstyrt med en batteridrevet trimmer i den ene enden og systemblad i den andre.

2010 - 2022

Hydro systemet lanseres i flere variasjoner. Hydro 5 for men og Hydro Silk for kvinner. Disse systemene for kvinner og menn har fokus på en glatt komfortabel barbering uten hudirritasjon samt sørger for at huden ikke tørkes ut av barberingen.

Hydro 5 og Hydro Silk er blitt godt mottatt av våre kunder og brukes daglig av titusener fornøyde abonnenter i hele Norden.

Efi er stolt av å ha distribuert Wilkinson Swords barbersystem siden 1992 – og vi lar oss fremdeles imponere over både «gamle» og nye barbersystem! Samtidig gleder vi oss til fortsettelsen med denne livskraftige jubilanten. Så det blir spennende å følge med på hvilke nye innovasjoner de vil komme med fremover.