April er her – hvordan kjennes det?

Kanskje er du fornøyd med at lyset endelig har kommet tilbake og koser deg med oppfriskende turer i vårsolen.

Innhold:

Eller – kanskje du tilhører den motsatte flokken som heller vil ligge på sofaen og se på tv serier? Til tross for hyggelig fuglekvitter og hestehoven som begynner å spire - så er trettheten et faktum.

Ikke uvanlig det – men hva kan du gjøre for å komme i «vårform»?

5 gode råd mot vårslappheten

1 Aksept

Det første rådet er at du ganske enkelt må akseptere situasjonen slik den er. Du er trett – og det er greit! Det er ikke farlig, og det kommer til å gå over. Snart er mai her og allerede da vil du kjenne deg bedre.

2 Ta litt ekstra vare på deg selv

Når du har akseptert situasjonen bør du også ta litt ekstra vare på deg selv. Du har tillatelse til å ta det litt rolig. Har du en stressende hverdag? Forsøk å fjerne noen gjøremål! Planlegg en rolig innhenting.
Hvorfor ikke passe på å gjøre noe du synes er morsomt? Eller rydde i garderoben for å skape en god følelse? Ut med det gamle og inn med noe nytt! Herlig og god hudpleie kan også være en måte å skjemme bort deg selv på akkurat nå.

3 Hvordan er det med søvnen?

Dagene og kveldene blir lysere, og vi har stilt klokken over til sommertid. Kanskje er du litt ute av balanse i forhold til din vanlige rytme? Ta en liten sjekk av søvnvanene og prøv å legge deg til samme tid hver kveld. Kanskje må du trekke for gardinene litt nøye slik at lyset ikke forstyrrer? Og – prøv å unngå å ligge å dorme på morgenkvisten.

4 Husk mosjon

Mosjon får oss alltid til å føle oss bedre. Så – selv om du føler deg trett og seig – pass på at du tar en rask gåtur, kort løperunde eller kanskje en sykkeltur. Kroppen din vil takke deg.

5 Se over matvanene

Når vi føler oss trette og uopplagte kan det være en god ide å se over alt som kan bidra til en bedre helse. Derfor oppfordrer vi deg til å spise regelmessig og variert slik at du får i deg næringsstoffene kroppen trenger.