Drømmer du om en god natts søvn?

Du er ikke alene! I det siste har vi observert flere avisartikler som rapporterer at pandemien også har medført en markant økning av mennesker som rapporterer om søvnproblemer.
Søvn er like viktig for vår helse og velvære som en sunn diett og fysisk aktivitet. Derfor er det viktig at du sørger for å få dine 7-8 timer! Og du kan selv gjøre en god del for å fremme en bedre søvn.

Innhold:

Her har vi samlet noen gode råd

Slå av blålyset en time før leggetid

De fleste av oss blir utsatt for blått lys fra datamaskiner, telefoner og tv skjermer helt frem til leggetid. Dette lyset gjør at det viktige søvndyssende hormonet melatonin ikke utløses - og derfor ikke kan kickstarte søvnen din. En skjermfri time før leggetid er en god vane!

Senk temperaturen på soverommet

Kroppstemperaturen din synker når du skal falle inn i søvnen og det er derfor en fordel at temperaturen på soverommet ikke overstiger ca. 18 grader.

Støyfritt og mørke

En god regel er at du ikke skal kunne se hånden din når du har lagt deg til å sove. Så pass på at søvnrytmen din ikke forstyrres av lys av noe slag. Et par gode ørepropper kan også være et nyttig tilbehør for en god natts uforstyrret søvn.

Pass på kaffeinntaket

Koffein virker som kjent oppkvikkende. Men sliter du med å få sove anbefales det at du avslutter inntaket 4 timer før du skal legge deg.

Prøv et kosttilskudd – det kan være til hjelp

Her på Efi har vi lansert en egen serie for søvnhjelp SOMN®. Tablettene Somn® med urteekstraktene pomerans,humle,lavendel og lind bidrar til en normal og god søvn.

Vi har også en helt ny effektiv variant: SOMN® flytende melatonin som raskt hjelper deg å falle inn i en god søvn.

Somn boks og illustrasjoner av urter