Hudpleieprodukter til hverdags

Efi har i mange år samarbeidet nært med en dansk produsent av kosmetikk. Og vi har utviklet flere kremer som er blitt bestselgere blant våre kunder.
Vi har valgt å fokusere på skånsomme produkter som er dermatologisk testet – produsert under strenge kvalitetskontroller.

Innhold:

Testing på dyr/parabener

Vi får ofte spørsmål om våre hudpleieprodukter er testet på dyr samt om de inneholder parabener. Svaret er nei. Men det er viktig å påpeke at parabener er lovlige og sikre å bruke, og siden 2009 har det i Europa vært ulovlig å teste på dyr.

Krav til ingredienslisten

Det er et krav at all kosmetikk skal merkes med en ingrediensliste med oversikt over alle bestanddelene i produktet. Alle ingredienser skal som hovedregel angis med INCI-navn (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients).

Vitaminer og urteekstrakter

Vi mottok nylig en henvendelse fra en interessert kunde som lurte på om det var noe poeng med vitaminer og f.eks. ginseng som vi har i noen av kremene. Fabrikkens utvikler svarte som følger: Det finnes svært mange aktivstoffer og ekstrakter som har et høyt innhold av vitaminer og andre stoffer som man tidligere som oftest kun har stiftet bekjentskap med via matvarer.

Men gjennom de senere år har man laget mange studier på huden – spesielt med henblikk på vitaminer. Man har via disse studier funnet ut at den kan oppta vitaminer og andre stoffer via det ytterste hudlaget. Slik kan de bidra til effekter også ved utvortes bruk.

Noen viktige ingredienser og hva de gjør
Aloe Vera – hudens gode venn i århundrer – tilfører fuktighet.
Kreatin – strammer opp og bidrar til å glatte ut rynker.
E-vitamin – antioksidant som bidrar til å motarbeide aldringstegn
Glycerin – tilfører fuktighet.
Algeekstrakt – virker mykgjørende og tilfører fuktighet
Sheasmør – har en mykgjørende effekt og hjelper til å holde på hudens naturlige fuktighet.
Allantoin og Panthenol – motvirker irritasjon og kan bidra til å nedtone rødhet.

En fullstendig oversikt over alle våre hudpleieprodukter finner du her: efi.no