Hvordan får du mer energi og utholdenhet? Her er våre beste tips!

Føler du en trang til å ville maksimere din energi og utholdenhet i hverdagen? Mange ønsker dette, og det er ikke så merkelig, da vi jo gjerne vil oppnå mest mulig og samtidig nyte det livet har å by på.

Innhold:

Om energi og utholdenhet

Energi og ork er noe som handler om både det fysiske og det psykiske. Vi trenger energi til å gjøre ting – både det vi må og det vi liker mest. Alle har ulike definisjoner og tanker rundt det, men i bunn og grunn handler det ofte om at vi både vil prestere og ha det bra i kropp og sinn.

Noen ganger kan det være vanskeligere enn det høres ut, for eksempel i de lange, mørke vintermånedene. Men heldigvis er det mange ting vi kan prøve for å øke energien og utholdenheten. Her er våre beste tips for å få så mye energi og utholdenhet som mulig.

Sov nok og ordentlig

Når vi er stresset og har mye på agendaen, er det lett at søvnen lider. Dessverre er risikoen at det gjør oss alt annet enn effektive, og kombinasjonen av for lite søvn og en travel timeplan kan være utmattende. Hvis du gir søvn nok plass i livet ditt og slapper av ordentlig slik at du får god søvnkvalitet, vil du sannsynligvis ha mer energi og energi til overs til de tingene du vil gjøre. Riktig og nok søvn er virkelig en investering i ditt velvære.

Beveg deg

Bevegelse og aktivitet er en velprøvd måte å få mer utholdenhet og energi på. Hvis du føler deg trøtt og slapp i en periode, prøv å bryte ut av den stillesittende livsstilen. Husk at det ikke trenger å handle om løping eller tøffe treningsøkter – ofte er det nok med en rask spasertur for å få kroppen i gang og bli litt mer energisk. Gjerne utendørs!

Gjør det til en del av den daglige rutinen din så vil du ta et stort steg mot å få mer utholdenhet.

Omgås med gode venner

Er du inne i en sliten periode, kan det lett bli slik at du avlyser sosiale aktiviteter for å hente deg inn igjen. Risikoen er imidlertid at det har motsatt effekt; som oftest føler vi oss bra ved å snakke og ha det gøy sammen. En spasertur eller kaffe med en god venn kan få tankene i gang og få deg ut av tretthetens grep.

Spis riktig!

Kosthold er en viktig del av en balansert livsstil og en nøkkel til å maksimere din utholdenhet og energi. Får du i deg nok proteiner, karbohydrater, vitaminer, mineraler og andre stoffer, gir du kroppen det den trenger for å fungere godt. Variasjon er nøkkelen. Det er også en god ide å spise regelmessig og i rolig tempo. Færre raske karbohydrater kan gjøre energinivået jevnere gjennom dagen.

Meditasjon, musikk og andre sanseopplevelser

En annen side av å ta vare på oss selv og ha det bra, er sansefølelser og fine opplevelser. Når vi setter til side krav og prestasjoner og unner oss noe fint, kan det øke trivselen og gi oss ny energi og utholdenhet. Meditasjon og mindfulness lar oss være i øyeblikket en stund, og lignende følelser kan oppnås ved å lytte til musikk eller gå på en konsert. Uansett hva det handler om, er det viktig å gjøre ting vi liker.

Panax ginseng - ekte ginseng for mer energi i hverdagen

Kosttilskudd kan være noe som – i tillegg til en grunnleggende sunn og balansert livsstil – bidrar til utholdenhet og energi. Et eksempel er ginseng, som har en såkalt adaptogen virkning; det får kroppen vår til å tilpasse seg miljøfaktorer og unngå negative effekter fra dem. Når du skal velge et ginsengprodukt er det viktig å forsikre deg om at det er fremstilt av selve roten der de viktige ginsenosidene finnes.

Il Hwa Panax ginseng er et kosttilskudd med ekte ginseng som produseres gjennom en sofistikert konsentrasjonsprosess for å oppnå best mulig kvalitet og konsistens. Noen av egenskapene som er nevnt i forbindelse med ginseng er økt vitalitet og redusert tretthet.

Kosttilskudd bør ikke brukes som et alternativ til et variert kosthold. Det er viktig med et allsidig og balansert kosthold og en sunn livsstil.