Nå er tiden for et tilskudd av D vitamin!

Den danske Fødevarestyrelsen opplyser at mange som ikke tar et D-vitamintilskudd i høst og vintermånedene opplever en mangel på vitaminet om våren. Derfor anbefaler de at man tar et tilskudd hele vinterhalvåret. Dette gode rådet gjelder nok ikke kun for Danmark men for alle som bor her i nordområdene.

D-vitamin har fått mye oppmerksomhet i den siste tiden og det kommer stadig presseoppslag om dette viktige vitaminet. Og det er mye som tyder på at D-vitamin har betydning for hele vår helsetilstand. Det hjelper bl.a. mot vårslapphet, bidrar til at immunsystemet fungerer som det skal samt spiller en viktig faktor for muskler og skjelett.

Vi anser at det er et behov for et høyere inntak av D-vitamin enn det som kommer frem av myndighetenes kostholdsråd - for alle voksne aldersgrupper. Derfor har vi lansert Efi D-vitamin med en anbefaling på 1-2 tabletter i alle måneder med R. Det innebærer et inntak av 40 µg hhv. 80 µg. Studier viser at mange voksne og eldre med lite soleksponering kan ha lave nivåer av D-vitamin i blodet. Og et normalt nivå gjør at D-vitamin kan få vise sine egenskaper med blant annet følgende godkjente helsepåstander:

  • Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon
  • Vitamin D bidrar til å beholde normal muskelfunksjon
  • Vitamin D bidrar til å beholde et normalt skjelett
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet

Kilde: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Pressemeddelelser%202020/Nye-D-vitamin-anbefalinger-til-b%C3%B8rn-og-voksne.aspx