Pass på hendene!

I en tid hvor det vaskes og sprites gjennom hele dagen, er det ikke så rart at hendenes beskyttende hudbarriere nærmest vaskes bort. Derfor sliter mange med tørre og irriterte hender - som igjen kan medføre andre hudproblemer.

Her i Efi har vi fått utviklet et par gode håndkremer. Og vi vet av erfaring at disse kan ha en god effekt når belastningen på hendene er stor. En tannlegeassistent som gjennom årene har prøvd et utall håndkremer mener bestemt at basik håndkremen er den beste hun har funnet frem til! Men akkurat nå er det ikke bare yrker der det er påkrevet med mye håndvask gjennom dagen som får tørre og såre hender. Derfor kan vi anbefale å bestille en gratis startpakke av enten Pearl håndkrem eller basik håndkrem. Begge vil vil kunne være til god hjelp, men har litt forskjellig sammensetning. Og begge skiller seg fra andre håndkremer fordi noen av virkestoffene først aktiveres når du begynner å smøre deg!

For sterk såpe? – her er et godt råd

Tradisjonelle såper har en pH på rundt 10. En så høy pH svekker hudens beskyttende fettlag og vil gi tørr hud og kløe. Søk derfor ut såper med pH på rundt 6 som er mer lik hudens. Slike såper virker vanligvis mindre irriterende og kan bidra til å vedlikeholde hudbarrieren. 1

 

1. Kildehenvisning: «Huden er guden» av Dr. Jon Anders Halvorsen