Sokker som ikke strammer

Mange leter etter behagelige sokker – et hovedønske er at de ikke skal stramme for mye. Hos Efi finner du sokker som ikke strammer og mange andre produkter som booster hverdagen din.

De fleste av oss bruker sokker store deler av dagen - som oftest også når du har på deg sko. Sokkene blir slik en barriere mellom huden og skoene og innimellom kan det bety irritasjon og ubehag. Egentlig burde vi legge ned litt mer tid og energi på valg av sokker fordi det handler om komfort og hvor bra du føler deg.

Her ser vi nærmere på hvorfor visse sokker strammer og hva det kan lede til – og hvorfor våre modeller tilbyr en riktig balanse av passform og komfort.

Hvorfor strammer visse sokker?

Det er flere årsaker til at sokker kan oppleves som stramme. Garnet som er benyttet er en sak som påvirker, men det kan også handle om modellens form og størrelse. Men det handler også mye om kvalitet.

Dessuten er vi ulike. Noen har større, lengre eller bredere føtter – som kan påvirke komforten. Hvis du stiller litt høyere krav til sokkene dine f.eks. med tanke på om de strammer er det en god ide å utforske forskjellige modeller. Joda – det kan ta litt tid å finne den rette – men når du har gjort det trenger du ikke tenke på at sokkene strammer lenger.

Sokker og blodsirkulasjonen

Stamme sokker kan være ubekvemme, men de kan også bidra til å hindre blodsirkulasjonen i bena. Bekvemme sokker handler altså om mer enn komfort. Hvis sokkene dine lager røde ringer rundt leggene er det en viss fare for at de påvirker helsen din negativt.

Men samtidig handler jo komfort også om det motsatte. Hvem vil ha på seg løse sokker som bare henger fritt og er uten passform? Utfordringen er å finne sokker som er såpass stramme at de sitter på plass – samtidig som de ikke strammer på en ubekvem eller skadelig måte.

Elastikken og tåsømmen kan påvirke stramheten

Sokkenes utforming, for eksempel elastikk og sømmer påvirker hvordan de føles å ha på. Rett elastikk gir en god passform samtidig som det ikke strammer for mye. Det er denne balansen mange søker etter når de velger sokker. Mange foretrekker sokker uten tåsøm fordi det kan oppleves ubehagelig.

Forskjellige materialer som benyttes i sokker

Det finnes sokker i en mengde forskjellige garn. Valget av garn påvirker kvaliteten og komforten – og hvor mye sokkene strammer.

Noen eksempler på populære garn

  • Akryl
  • Bambusviskose
  • Bomull
  • Kashmir
  • Merinoull
  • Nylon
  • Polyester
  • Ull

Sokker som ikke strammer – våre modeller

Nå vet du litt mer om hva som kan påvirke sokkenes komfort. Vi har modellene som tilbyr rett kombinasjon av passform og følelse. Prøv Soft Top® og Supersoft (du vil garantert ikke angre!)

Soft Top®

Soft Top® sokkene har vi fått produsert i Italia i nesten 30 år! Og det er ikke overraskende for de var de første sokkene som satt på plass uten å stramme rundt leggen. Mange har forsøkt å kopiere dem, men originalen er fremdeles best.

Supersoft

Supersoft er våre eksklusive moderne Italienske helsesokker i beste kvalitet. De er strikket på en løs måte og som navnet indikerer er de supermyke.