Vår guide til ulike modeller av truser - vi hjelper deg med å finne den rette!

Lurer du på hvilke truser som finnes der ute? Vi forstår det! Det er mange forskjellige trusemodeller å velge mellom, og hvilken som passer best er en smakssak. Her går vi gjennom de du har å velge mellom slik at du kan finne ut mer om hver enkelt.

Innhold:

 1. Hva er viktig å tenke på når du velger truse?
 2. Populære modeller av truser
 3. Stringtruser
 4. Mini shorts
 5. Briefs
 6. Soft tops
 7. Hipster
 8. Bikinitruser
 9. High waist
 10. Materiale - en viktig del i valg av truser

Hva er viktig å tenke på når du velger truse?

De fleste tenker fremfor alt på passform, design og materiale når de velger truse. For å få en god passform er det viktig å finne både riktig modell og størrelse. Målet er at de skal sitte komfortabelt – ikke for stramt og ikke for løst – og være behagelige å ha på seg hele dagen. Mange ønsker også at trusen skal passe deres personlige stil.

Noen gode spørsmål å stille deg selv når du velger truser er:

 • Under hvilke aktiviteter skal du bruke dem? Trener du mye eller er du på annen måte ofte fysisk aktiv, kan fukttransporterende materialer som puster mye være et godt valg.
 • Hvordan skal trusen vaskes? Er det nødvendig med en viss temperatur, og hvor mange vask holder de?
 • Hvor stretchy er trusen? Det er viktig at de ikke er for stramme, og at de tilpasser seg kroppen din.
 • Passer de til stilen din? Hvis du egentlig ikke føler at de er stilige nok, risikerer de å havne i klesskuffen i stedet for å bli brukt.

Populære modeller av truser

Her ser vi nærmere på noen av de mest populære trusemodellene, og hvorfor kvinner velger å bruke dem.

Stringtruser

Stringtruser er T-formede truser med en smal rygg som går mellom baken. Fordi trusekanten går mellom baken, kan modellen være et godt valg under trange klær. Det er flere forskjellige typer stringtruser å velge mellom, for eksempel vanlige string, lav string, tangastring, bokserstring og høy string.

Mini shorts

Minishorts er truser som ligner shorts og er vanligvis laget av myke, elastiske materialer. De kan redusere friksjonen mellom lårene og forhindre gnagsår. Modellen er også et godt valg hvis du ønsker å dekke mer hud enn med andre truser. Noen ganger kalles minishorts også boyshorts.

Briefs

Briefs er en trusemodell som har en tett passform rundt hoftene og dekker hele baken. De er vanligvis laget av myke materialer og har en elastisk midje. Mange velger truser for den gode komforten, samt at trusekanten sjelden er synlig gjennom klær. De gir også mye bevegelsesfrihet, noe som vanligvis settes pris på av de som ofte er fysisk aktive.

Soft tops

Soft top truser har et elastisk bånd langs midjen som er dekket med mykt, behagelig stoff i stedet for det typiske strikkebåndet som finnes i tradisjonelle truser. Den myke kanten gjør at mange synes de har en behagelig passform.

Hipster

Hipstertruser er en modell som kjennetegnes av den lave midjen og den bredere sidedelen som er rundt hoftene. Hipstertruser er diskrete under klær, da de mangler synlige linjer og falder som noen ganger kan sees gjennom tynne stoffer. De er et godt alternativ for de som ønsker undertøy med en mer avslappet passform og de som vil unngå stringtruser eller modeller med høy midje.

Bikinitruser

Bikinitruser er et populært valg på grunn av passformen og det faktum at de er en god kombinasjon av dekning og stil. De har vanligvis minimal dekning av baksiden, samt lav til middels midje. Bikinitruser har også stor allsidighet, noe som vanligvis settes pris på av de som ønsker å skape en personlig stil.

High waist

High Waist truser har akkurat som det høres ut en høy midje. De dekker vanligvis hele eller det meste av magen. Stilen var veldig populær på 1950- og 1960-tallet og har kommet tilbake på moten de siste årene. Mange setter pris på retro-estetikken og gjør den til en del av deres personlige stil. Men høy midje kan også gi bedre støtte for gravide eller de med ryggproblemer.

Materiale - en viktig del i valg av truser

Valg av modell er viktig for å finne riktig stil og preg, men det handler også om materialet. Noen truser er laget av materialer som ikke er så behagelige for huden, og noen av dem er ikke så miljøvennlige. Bambusviskose er et materiale som er veldig mykt og behagelig, samtidig som det varer lenge. Bomull er et annet populært materiale som mange liker. Uansett hva du velger, er det viktig å unngå materialer som kan forårsake irritasjon eller allergi. Ved å teste ulike modeller og materialer vil du etter hvert finne det som passer deg og din personlige stil best. Lykke til!