Barberkrem comeback – slik bruker du den

Du husker kanskje at din far eller bestefar brukte barberkrem og kost? Et hyggelig rituale som også i dag har sine tilhengere, men som krever noe mer tid enn man vanligvis har i en travel hverdag.

Hva er barberkrem?

Barberkrem forbindes nok for de fleste med de tradisjonelle sikkerhetshøvlene. For å få en behagelig barbering uten kutt er det viktig at bladene glir lett over huden og krem av forskjellig slag ble derfor lansert – den første så langt tilbake som i 1919. Etter hvert kom også flere typer skummende såper samt skum og gel på boks.

Utgangspunktet for den nye barberkremen fra Efi var nettopp at den skulle forenkle hverdagen, pleie huden og gjøre barberopplevelsen mer behagelig. I samarbeid med en av Skandinavias største kosmetikkfabrikanter har vi derfor utviklet en barberkrem for menn i en praktisk 75 ml størrelse. Designet for å ta seg godt ut på badet, men som også enkelt får plass i toalettmappen.

Fuktgivende og revitaliserende

Det unike med denne kremen er at den tilfører fuktighet under barberingen - og etterlater huden myk og smidig. I tillegg inneholder den stoffer som motvirker irritasjon og inflammasjon.

Hvordan bruker man barberkrem?

Barberkremen er formulert som en krem/gel som smøres på huden. Den skal ikke gnis inn, men ligge i et tynt lag slik at barberbladet glir lett. Når du er ferdig med å barbere deg, kan du velge å massere inn restene - eller tørke de av med en klut.

Barber deg med barberkrem i 4 steg

  1. Rengjør og fukt ansiktet
  2. Påfør en passende mengde krem på området du skal barbere
  3. Barber forsiktig og skyll barberbladet ofte
  4. Tørk bort overflødig krem når du er klar, eller masser restene ganske enkelt inn i ansiktshuden som en ekstra gjenoppfukting

Mindre risiko for inngrodde hår

Kremen har hudpleiende egenskaper og etterlater den myk. Når huden holdes myk og velpleid kommer hårstråene lettere igjennom når de vokser ut – derved minimeres risikoen for å få inngrodde hår.

Hvorfor bruke basik shave glider for men?

  • Myk barberkrem som etterlater huden smidig og glatt
  • Sikrer en tett barbering
  • Skummer ikke
  • Parabenfri og dermatologisk testet
  • Enkel å bruke: behøver ikke vaskes av, men kan fjernes med håndkle eller klut. Restene kan også masseres inn og fungerer som en ansiktskrem.
  • Svært mild mot huden og kan derfor brukes av deg som lett får rød og irritert hud etter barbering.

Pass på at du aldri går tom for barberkrem: Start et abonnement på basik shave glider her.

Barberkrem for menn – eller også for kvinner?

Navnet på vår barberkrem heter for men, men vi vil også gjerne oppmuntre deg som kvinne å teste denne barberkremen. Det er faktisk en krem som har vist seg å bli satt pris på ikke bare av herrer men også damer.

Og for dere som bor sammen kan det også være en fordel å dele på en barberkrem i stedet for å bruke 2 forskjellige.

Aktive ingredienser og hva de gjør

basik shave glider for men har følgende egenskaper og aktive ingredienser:

Fuktgivende

Høyt innhold av glycerin. Ingrediensene Panthenol og Glyceryl Oleate bidrar til å gjøre huden myk.

Reduserer irritasjon

Alllantoin og Panthenol motvirker og reduserer irritasjon i forbindelse med barberingen

Forbedring av hudens lipid lag

Effekten kommer fra Glyceryl Oleate som er et såkalt biolipid som finnes naturlig i huden.

Historien bak barberkrem

strekker seg tilbake til 1919 da en professor på MIT skal ha utviklet den første som fikk navnet Barbasol. Et amerikansk varemerke som eksisterer den dag i dag. Forut for denne ble det først og fremst brukt det som var mer likt barbersåper.

I 1949 kom de første sprayboksene med barberskum og det var ikke før på 1970 tallet at barbergelen ble lansert. Barberkrem har altså en lang historie og for deg som liker å gå litt tilbake til det klassiske er basik shave glider et passende alternativ.

Hva er best – barbersåpe eller barberkrem?

En barbersåpe som påføres med kost er jo i seg selv både behagelig og kanskje en del av sjarmen med det hele skulle du velge det. Men – du bør beregne god tid og det passer nok ikke helt i en travel hverdag.

Basik barberkrem på tube påføres raskt og barberingen kan starte umiddelbart. I tillegg sørger den for at huden ikke tørkes ut.

– hva du foretrekker er opp til deg – vårt tips er at du tester basik kremen for å se om du i likhet med tusenvis av andre blir fornøyd med denne nyvinningen.

Alternativer til barberkrem?

Valget er ditt og hvis du heller skulle ønske å bruke barbergel eller skum kan vi anbefale disse: