Hvordan bli kvitt dun og småhår i ansiktet - hva er peach fuzz?

Legger du merke til noen irriterende små lyse hår på kinnene eller kjeven når du beundrer refleksjonen din? Det er sannsynligvis vellushår, mer kjent som peach fuzz. Det er det myke, dune håret som vokser både i ansiktet og på kroppen. Faktisk er det sannsynligvis over hele deg siden det kan vokse hvor som helst, bortsett fra leppene dine, fotsålene og håndflatene dine.

Peach fuzz har en tendens til å være lett og fin, men å se det i ansiktet ditt kan fortsatt være noe av en irritasjon. Spesielt for kvinner kan dette håret over overleppen være en kilde til frustrasjon.

Innhold:

  1. Vokser peach fuzz tilbake tykkere?
  2. Er det dumt å barbere peach fuzz?
  3. Hvordan bli kvitt peach fuzz i ansiktet
  4. Dermaplaning - vårt beste valg!

Vokser peach fuzz tilbake tykkere?

Selv om barbering av kroppshår kan få det til å føles litt stubb en stund når det begynner å vokse ut igjen, er det ikke sant at håret vokser tilbake tykkere, mørkere eller raskere etter fjerning. Dette er tilfellet for alt kroppshår. Faktisk, hvis du opplever mer kropps- eller ansiktshårvekst enn normalt, bør du snakke med legen din, da dette kan være en bivirkning av noen medisiner eller et symptom på noen tilstander.

Er det dumt å barbere peach fuzz?

Mesteparten av tiden er ikke disse småhårene spesielt synlige for andre mennesker, og du er den eneste som legger merke til det. Men, med de fleste av oss som har smarttelefoner i lommen med innebygde kameraer, som noen ganger er litt for HD, er det ikke så rart at vi kanskje fortsatt føler at vi vil barbere de. Og det er ingen grunn til at du ikke skulle det. Faktisk kan en fjerning være svært nyttig for å tillate jevnere sminkepåføring.

Hvordan bli kvitt peach fuzz i ansiktet

Det er flere metoder du kan bruke for å bli kvitt disse småhårene – alt fra klinikkbehandlinger med laser, voksing og til og med hårfjerningskrem. Men den kanskje enkleste og mest skånsomme er Dermaplaning.

Dermaplaning — vårt beste valg!

Dermaplaning er en strålende metode for å fjerne peach fuzz fra ansiktet, og er faktisk en flerbruksbehandling, så du får oppleve ulike fordeler. Dermaplaning innebærer å føre et lite blad av skalpelltypen over huden og kan brukes til eksfoliering, fjerning av vellushår og forming av øyenbryn. Den passer for de fleste hudtyper, men spør hudlegen din hvis du har rosacea eller kronisk akne. Profesjonelle dermaplaning-behandlinger er tilgjengelige, men det er et fantastisk verktøy du kan bruke i ditt eget hjem: Vårt øyenbrynsformingsverktøy fungerer fantastisk når det brukes til å fjerne peach fuzz og død hud, samt for å rydde opp brynområdet. Perfect finish øyenbrynskniv vil etterlate huden glatt og glødende. Og det er egentlig målet her: flott hud, uten den irriterende peach fuzzen. Den har kanskje et søtt navn, men det må bort.