Slik unngår du irritert hud etter barbering

Mange får irritert hud under og etter barbering, men det trenger ikke være slik. Riktige produkter, riktig teknikk og tilpasning etter hudtype vil fikse det meste. Her er våre beste tips for å unngå irritert hud ved barbering.

Forberedelse før barbering

Gode ​​forberedelser er en god måte å redusere risikoen for ubehag. Start med å fukte huden. En varm dusj eller et varmt håndkle over området du skal barbere myker huden før barbering. Det åpner opp porene og reduserer friksjonen. Huden blir mer forberedt på barbering, noe som gjør at høvelen glir lettere og fungerer mer effektivt. En god barbergel eller barberskum gjør også barberingen jevnere og reduserer friksjonen. For noen kan det være greit å la huden tørke og komme seg litt før barbering, men det er individuelt. Dette kan det være greit å eksperimentere med for å se hvordan huden din reagerer.

Velg skånsomme barberprodukter av høy kvalitet

En irritasjonsfri barbering handler mye om å velge riktige produkter. Kvaliteten på barberhøvelen din, samt tilbehør som barberskum/krem/gel og andre produkter utgjør en stor forskjell for resultatet, både visuelt og for huden. En god barberkrem kan være det som gjør at du unngår irritasjon i stedet for å bekymre deg for utslett og sår. Dessverre er det ofte slik at en budsjettbarbering gir budsjettresultater. Huden er verdt å investere i og ta vare på – de riktige produktene er nøkkelen til suksess.

Barber deg riktig og unngå irritert hud

Skal du unngå irritasjon ved barbering er det viktig med god teknikk. Her er våre tre beste tips for en barberingsteknikk som er snill mot huden.

  • Barber deg medhårs. Når du barberer deg mothårs, kan det føre til unødvendig irritasjon som kan gi betennelse i hårsekkene og forårsake såkalte barberhår. Hvis du trenger å barbere mot håret for å få en skikkelig tett barbering, er det best å gjøre det mot slutten - etter at du har barbert med håret. Da blir hårene som blir igjen kortere, mens huden er mer klar for belastningen.
  • Barber med lett trykk for å gjøre det så skånsomt som mulig. Hårdhendt barbering kan skade hudens ytre lag og føre til irritasjon, samt andre hudproblemer som rødhet og kløe. Et lett trykk reduserer også risikoen for kutt og inngrodde hår. Du får også bedre kontroll over barberingen, noe som gjør det lettere å barbere vanskelige områder.
  • Strekk huden for å få tilgang til vanskelige hår. På denne måten kan du barbere deg jevnere og mer presist, uten å få kutt eller irritasjon. Strekk huden med et fast grep. Dette kan for eksempel være til hjelp når du barberer deg rundt folder i huden.

Stell etter barbering

Det er også viktig å pleie huden skikkelig etter barbering. Start med å skylle med kaldt vann. Når du skyller med kaldt vann etter barbering lukker du porene, noe som reduserer risikoen for irritasjon, rødhet og hevelse. Huden roes ned og blodsirkulasjonen forbedres. Unngå å plukke og skrape rundt det barberte området med hendene. Mykgjørende krem ​​er en god måte å gi huden din litt ekstra pleie etter barbering. Den er frisk og forfriskende på samme tid. Unngå produkter med alkohol eller sterk duft etter barbering. En alkoholfri aftershave er en god idé, da alkohol kan tørke ut huden.

Ta godt vare på høvelen - unngå irritert hud

En ren og skarp barberhøvel er en av de beste måtene å barbere seg skånsomt på. Derfor er det viktig å vedlikeholde produktene dine og erstatte dem når det er nødvendig. Skyll barberhøvelen grundig etter hver barbering for å fjerne hår, barberingsproduktrester og annet rusk. Det holder høvelen ren og reduserer risikoen for at bakterier eller andre skadelige stoffer forårsaker irritasjon. Skift bladene regelmessig. Sløve blad er en av de vanligste årsakene til hudirritasjon og andre barberingsproblemer. Skarpe blad barberer best og gir minimal irritasjon.

Tilpass produktene etter din hudtype

Alles hud er forskjellig, og de med sensitiv hud trenger tilpassede produkter. Derfor er det viktig å teste ulike produkter og teknikker for å finne det som passer deg best. Hvis det ikke føles riktig, er det bare å prøve noe nytt. Barbering skal være en behagelig og fin opplevelse, og du skal slippe å bekymre deg for irritasjon, kløe, rødhet og andre plager. Det kan også være greit å lese om ulike hudtyper og hudproblemer; kunnskapen hjelper deg med å barbere og ta vare på huden din på den beste måten. Føler du at plager, som irritasjon og kløe går igjen, til tross for at du har gjort mye for å bøte på dem, kan det være greit å søke hjelp hos en hudlege. Til slutt kan det også være greit å ikke barbere seg for ofte. Huden trenger tid på å restituere seg mellom barberingene. Vi håper du har lært noe nytt og ser nå frem til en skånsom barbering uten irritasjon!

Skånsom barbering for best resultat - fri for irritasjon

Vi i EFI tilbyr mange barberprodukter av høyeste kvalitet. Unngå irritasjon og nyt en frisk, ren barbering. Lær mer om produktene våre nedenfor.

Våre barbersystem for kvinner
Våre barbersystem for menn
Barbertilbehør