Våre beste tips for barbering av sensitiv hud

Har du sensitiv hud og vil vite hvordan du barberer deg uten ubehag? Det kan være vanskelig å lykkes, i hvert fall hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre det. Her er noen av våre beste tips for å gjøre det på en smidigere og mer skånsom måte. I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite for å barbere deg bedre og få mindre irritasjon og hudproblemer.

Hvordan vet du at du har sensitiv hud?

Men hva er egentlig sensitiv hud? Er det mulig å vite at du har det og derfor trenger å tenke ekstra på ting, som for eksempel barbering? Vel, det er ingen klar grense. Barbering kan forårsake noe irritasjon for de fleste, men de med sensitiv hud kan ofte oppleve mer og større ubehag. Det kan for eksempel dreie seg om irritasjon, rødhet, utslett, inngrodde hår ("barberkviser"/"barberingsnupper") og andre lignende problemer. Personer med sensitiv hud har vanligvis mer overfladiske og utvidede blodårer, samt strammere og mer kløende hud. Hvis du mistenker eller vet at du har sensitiv hud, er det viktig å tilpasse seg deretter, for eksempel når det gjelder barbering og hudpleie. Heldigvis finnes det mange skånsomme produkter på markedet som hjelper deg med dette.

Forberedelser ved barbering av sensitiv hud

Det er greit å forberede den sensitive huden din før du begynner å barbere deg (nyttig for alle hudtyper). En varm dusj er en perfekt måte å varme opp huden og hårstråene på. En annen metode er å legge et vått, varmt håndkle over ansiktet ditt, eller området du ønsker å barbere. Jo mer energi du legger i denne fasen for å gjøre huden klar til barbering, jo bedre – spesielt hvis du har sensitiv hud! Unngå å skylle med såpe - da det tørker ut huden. En pleiende barbergel kan imidlertid være en god idé

Rett verktøy og hjelpemidler

En skånsom, effektiv og behagelig barbering krever riktige produkter, uansett om du har sensitiv hud eller ikke. Tørrbarber aldri, da dette betyr at det ikke er noen beskyttende barriere mellom huden og barberbladet. Dette fører til friksjon og forhindrer at barberbladet glir ordentlig over huden. Bruk barbergel, skum eller en mild barberkrem.

For menn kan vi anbefale barberingssystemet Quattro Titanium. Quattro-bladene er utstyrt med et supertynt mikrogitter som beskytter huden. I tillegg sørger titanbelegget for at bladene glir lett med minimal irritasjon. For kvinner anbefaler vi på det varmeste alt-i-ett-systemet Intuition Sensitive Care. Dette unike systemet er tilpasset sensitiv hud og er dermatologisk testet. I tillegg er høvelen superenkel å bruke - bare gå inn i dusjen og skru på vannet, så er du i gang. Du unngår skum eller gel fordi bladene er omgitt av hudpleiemiddel og såpe som skummer i kontakt med vann!

Riktig barberhøvel og tilbehør er veldig viktig når det gjelder barbering av sensitiv hud. Du trenger en skånsom høvel med blad som glir over huden med minimal friksjon, samt geler og kremer som tilfører fuktighet og pleiende stoffer. Her hos EFI finner du bestselgende, skånsomme barbersystemer fra Wilkinson Sword for kvinner og menn, samt tilbehør som gjør barberingen mye mer behagelig. Ikke nøy deg med et hvilket som helst produkt – huden din er viktigere enn det!

Sjekk barberbladet – pass på at det er skarpt!

Hvis huden blir mer irritert enn vanlig, kan det også være at barberbladet er sløvt. Når det ikke lenger er skikkelig skarpt kan det medvirke til irritasjon, for ikke å snakke om en mindre effektiv barbering. Sørg for å bytte barberblad når de slutter å være skarpe. Det kan være nyttig å ha nye barberblader klare til barbersystemet ditt, slik at du raskt og enkelt kan bytte dem når du skal barbere deg.

Benytt en skånsom teknikk

Riktig barberingsteknikk er svært viktig når du barberer sensitiv hud. Først og fremst er det viktig å ikke barbere seg for hardt, da hard barbering gir friksjon og irritasjon uten å fjerne flere hårstrå. La barberbladet gli jevnt over huden, slik at det blir minimal friksjon. Det kan være lettere å få den rette glidefølelsen hvis du har en moderne barberhøvel med høyt utviklet teknologi. Husk å ikke barbere deg mothårs, spesielt hvis du har sensitiv hud. Javisst - noen ganger kan mothårsbarbering gi et jevnt og fint resultat, men det fører også til økt friksjon under barberingen. Risikoen for irritasjon og ubehag øker. Det er spesielt viktig å ikke barbere seg mothårs i sensitive områder.

Skyll bladet ofte

Prøv å skylle bladet så ofte som mulig under barbering. Dette bidrar til å forhindre opphopning av hår og annet rusk på bladet. Når bladet ikke er helt rent, er det fare for at det oppstår friksjon, som igjen fører til økt irritasjon.

Spar de vanskeligste delene til sist

Noen områder er vanskeligere å nå, eller rett og slett mer følsomme enn andre. Området rundt munnen og overleppen er et typiske eksempel. Selv bikinilinjen og intime områder kan være vanskelige. Når du barberer deg, er det best å ta disse områdene til sist. Da er både du, huden din og barberingsproduktene mer klare til å gjøre det på en mest mulig skånsom måte!

Etter barbering

Ikke glem å ta vare på huden din etter barbering – det er like viktig som før og under den. Sensitiv hud trenger pleie etter barbering for å redusere risikoen for irritasjon, utslett og andre problemer. Hudcellene er utsatt og mottakelige for fuktighet, noe som gjør det viktig å fukte. En skånsom aftershave-krem kjøler og beroliger huden.

Barbering av sensitiv hud – oppsummering

Oppsummert er det alltid viktig å ta vare på huden din før, under og etter barbering. Men hvis du har sensitiv hud, kreves det enda mer av teknikken og produktene dine for å unngå problemer som irritasjon, rødhet og utslett. Ved hjelp av disse gode tipsene kan du redusere risikoen betraktelig! Her hos EFI finner du barberhøvler og tilbehør som virkelig tar vare på huden på riktig måte.