Barbering for menn – her er våre beste tips!

Hvordan barbere deg på en effektiv og skånsom måte? Det er mye du kan gjøre og derfor deler vi våre beste tips for en vellykket barbering.

Er det behov for spesifikke produkter og tips når det gjelder barbering for menn?

Ja. Menns hud er fetere og tykkere enn kvinners. Samtidig som den aldres annerledes – noe som først og fremst skyldes hormoner som testosteron og kollagen. Det betyr at menns hud tåler mer, men at det også er en større risiko for blankhet, akne og forstørrede porer.

Derfor er det viktig med produkter som er tilpasset menn. Utviklingen når det gjelder skreddersydde produkter innen barbering og hudpleie beveger seg fremover og det er du som bruker som har mest å tjene på det.

Barbering kan stresse huden og irritere den. Det betyr at det er viktig for menn å barbere seg på en skånsom måte og så effektivt som mulig. Fortsett å lese for å få med deg våre tips som hjelper deg.

Våre 5 beste tips når det gjelder barbering for menn

1. Varm hud og varme hårstrå forenkler barberingen

2. Velg barberutstyr av høy kvalitet

3. Korte drag medhårs

4. Stell etter barberingen – skyll ansiktet og høvel/blad

5. Skar du deg under barberingen? – Gjør dette

1 Varm hud og varme hårstrå gjør barberingen enklere

Vår anbefaling er at du barberer deg etter en varm dusj. Da er huden og hårstråene myke og det blir enklere å barbere deg. Hvis du ikke har tid til å dusje kan du legge et varmt, vått håndkle over ansiktet et minutt før barberingen.

2 Velg barberprodukter av høy kvalitet

Ingen vellykket barbering uten produkter av høy kvalitet – slik er det bare! Og det gjelder så vel høvel, blad, skum og annet tilbehør. Slik kan du barbere deg så effektivt og skånsomt som mulig.

Bruk barberskum, gel eller krem som inneholder pleiende ingredienser som for eksempel aloe vera, kakaosmør og/eller E vitamin. Disse produktene hjelper bladene å gli lettere, bidrar til å løfte hårstråene og minsker risken for at du skjærer deg.

Bruk en høvel med skarpe blad. Sløve blad øker risikoen for uhell. Pass på å holde bladene rene og bytt de tilstrekkelig ofte.

3 Korte drag medhårs

Skyll høvel/blad i varmt vann før barbering. Barber deg medhårs med korte myke drag. Da unngår du i stor grad røde prikker og irritasjon. Hvis du barberer deg mothårs kan du få innvokste hårstrå og røde nupper.

Unngå å presse høvelen hardt mot huden. Når du har barbert bort alt skummet kan det være en god ide å kjenne etter med hånden for å finne steder som ikke er barbert godt nok. Vanligvis slurves det mest på kinnene, haken og rett under nesen.

4 Pleie etter barbering – skyll ansiktet og høvel/blad

Skyll ansiktet med kaldt vann for å lukke porene og tørk det med et mykt håndkle. Avslutt med å skylle bladet i varmt vann for å fjerne skjegg og hårrester samt hindre bakterievekst.

Etter barbering bør du også tilføre en god fuktighetskrem. Barbering kan virke uttørrende på huden. Pleie etter barbering er spesielt viktig dersom du er plaget av utslett.

5 Skar du deg under barberingen? Gjør dette!

Moderne barberblad er utformet slik at det ikke skal være så lett å skjære seg. Men hvis ulykken skulle skje er et gammelt råd å bruke en alunstift. Den inneholder kaliumaluminiumsulfat som umiddelbart stopper blødningen. Men det virker som om lav etterspørsel har gjort det vanskelig å få tak i dette produktet. Uansett er desinfisering av området du kuttet deg viktig.

Våre barberprodukter for menn

Sjekk ut alle våre bestselgende barberprodukter fra Wilkinson Sword. Vi har flere ulike system av høy kvalitet som vil gi deg den effektive og skånsomme barberingen huden din fortjener!

Hydro 5 – et topp moderne system med integrert hudpleie

Hydro 5 passer for de fleste. Dette er et allround system for en perfekt tett barbering. Bladene er utstyrt med et depot av hudpleiende ingredienser som aktiveres i kontakt med vann. Innovative «skin guards» bidrar til minimal irritasjon og en fliptrimmer gjør at du enkelt kommer til under nesen. Maksimal komfort og minimal irritasjon!

Quattro Titanium – glir lett over huden og gir en sikker barbering – perfekt for deg som er redd for å skjære deg

Quattro Titaniums blad er utstyrt med et mikrogitter som bidrar til en trygg behagelig barbering. I tillegg er bladene belagt med et titanbelegg som gjør at bladene glir svært lett over huden. Får du lett røde nupper etter barbering er dette systemet for deg. Ergonomien skiller seg fra Hydro 5 og gjør at den kan passe visse brukere bedre.

Xtreme3 barbersystem-fleksibelt, presist og skånsomt. Vårt rimeligste alternativ.

Extreme3- verdens første 3 bladsystem med fleksible blad som tilpasser seg etter din unike ansiktsform. Det gir en presis barbering samtidig som smørestripen tilsatt aloe vera minsker hudirritasjon.

Quattro Titanium Precision – lar deg trimme, style og barbere med perfekt resultat.

Quattro Titanium Precision er et alt i ett verktøy som forenkler hverdagen. I den ene enden finner du en batteridrevet trimmer som lar deg velge mellom 4 lengder. Og i den andre har den feste for de avanserte Quattro Titanium bladene. Det har aldri vært lettere å barbere, trimme og lage rette kanter!

Tilbehør til menn

En perfekt barbering handler ikke kun om høvel og blad. Du trenger litt tilbehør også - og det har vi på Efi!

Wilkinson Sword barberskum – skummet du fortjener

Wilkinson barberskum er et førsteklasses skum som bidrar til å gi deg den barberingen du fortjener. Et klassisk skum i høy kvalitet som varer lenge.

Hydro Gel – førsteklasses barbergel

Hydro gel leveres i en praktisk 75 ml størrelse som passer godt i de fleste toalettmapper. Gelen omformes raskt til et behagelig skum.

Basik shave glider for men – barberkrem som motvirker irritasjon

Basik shave glider for men er en moderne barberkrem med unike egenskaper. Perfekt for deg som lett får rød og irritert hud etter barberingen. Den gjenoppfukter og mykgjør samtidig som den motvirker irritasjon.